İçeriğe geç

Bunak Olmak Ne Demek

Bunak ne anlama gelir?

Bunak (Bunaq, Buna’, Bunake olarak da bilinir) halkı, Batı Timor, Endonezya, özellikle Lamaknen bölgesi ile Doğu Timor arasındaki siyasi sınır arasında bölünmüş, Orta Timor’un dağlık bölgesinde yaşayan bir etnik gruptur. Bunak (Bunaq, Buna’, Halk (Bunake olarak da bilinir) Batı Timor, Endonezya, özellikle Lamaknen bölgesi ile Doğu Timor arasındaki siyasi sınır arasında bölünmüş, Orta Timor’un dağlık bölgesinde yaşayan bir etnik gruptur.

Bunağı ne demek?

‘İhtiyar’ kelimesi dilimizde akıl, zekâ veya zekanın düzgün çalışmamasından kaynaklanan bir hastalığa yakalanan insanlar için kullanılır. İhtiyar dilimizde aynı zamanda matuh anlamına da gelir.

Bunamışsın ne demek?

geçişsiz f. (< bun+a-mak) Bunaklaşmak, bunaklaşmak: Bu yaşta bunaksın... Ne söylediğini bilmiyorsun. (Hüseyin R. Gürpınar)

Buna teşne ne demek?

Biliyorsunuz, bu kelimeyi “bir şey yapmaya hazır”, yani “bir şey yapma niyeti, hazır, bir şey yapmaya istekli” anlamında kullanıyoruz. “Teşne” kelimesi Farsçadan gelir ve “susuz” anlamına gelir.

Bunak ingilizce ne?

“bunak” teriminin diğer terimlerle İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 15 sonuçKategoriİngilizceGenel1Genelpantaloon i.2Genelgeezer i.3Geneldottrel [uk] i.

Bunaltıyor ne demek?

sıkıştırmak, sıkmak, boğmak. Bir kişiye saldırmak, kelimeleri görmezden gelmek, ısrarcı olmak, rahatsız etmek, kusmaya neden olmak. Konuştuğunuz kişiyi aşırı zorlayıp zorlamadığınızı merak ediyor musunuz, ancak nasıl soracağınızı bilmiyor musunuz?

Bunaltan ne demek?

sinir bozucu, rahatsız edici, bunaltıcı, rahatsız edici.

Moruk Türkçe anlamı nedir?

İsim. (Argo) Gençlerden daha yaşlı anne-baba. (Argo) Yaşlı bir kişi.

Cazgır ne anlama gelmektedir?

Cazgır. Açıklama: Güreşi iyi anlar, güreşçileri güzel şiirlerle tanıtır, seyirciye güreşecek güreşçilerin isimlerini, şöhretlerini ve korkutucu oyunlarını anlatır; güreş müsabakasını kendine özgü güreş dualarıyla süsledikten sonra başlatan ve kazananları duyuran kişidir. Yani eğlendiricinin rolü bir nevi sunucudur.

Bulmuş bunamış ne demek?

İfade. [1] Elde ettiğinden fazlasını istemek ve minnettar olmamak, daha iyisini istemek.

Ona buna dert olmak ne demek?

İstediği bir şeyi yapamadığı için kaygılı ve üzgün hissediyor.

Buna değmek ne demek?

Değdi (değdi), değmedi (değmedi) DEYİMİN AÇIKLAMASI: Birçok şey arasından iyi olanları seçip, daha önce hoşlanmadıklarını bir kenara koymak.

Bunak kime denir?

(Bun/Ban/Man) kökünden türemiştir. Bun kelimesi akıl eksikliğini ifade eder. Moğolca munu/mung (Türkçe: onu/bung) fiilleri akıl kaybını, munah (Türkçe: senile) kelimeleri ise yaşlılıktan dolayı akıllarını kaybetmiş insanları anlatır.

Buna da şükür ne demek?

Şükretmek, her nimetin Allah’tan geldiğini bilmek ve O’nu sözlü olarak övmek demektir. Allah’ın, yüce Allah’ın emrettiğini yapmak ve yasakladığından kaçınmak şükretmektir. İnsanları hidayet etmek ve onlara hidayet etmekle meşgul olmak da şükretmek sayılır. Şükretmek, Allahu teâlâ’nın verdiği nimetleri gerektiği gibi kullanmak ve günahlardan kaçınmak demektir.

Buna müteakiben ne demek?

Türkçede “takip” terimi, bir olayın veya başka bir zaman diliminin ardından başka bir olayın veya zaman diliminin geldiği durumu ifade eder. Kelimenin anlamı: Takip, bir olayın veya zaman diliminin diğerini takip ettiği ve aralarında bir zaman dilimi veya sıra olduğu durumları tanımlar.

Moruk Türkçe anlamı nedir?

İsim. (Argo) Gençlerden daha yaşlı anne-baba. (Argo) Yaşlı bir kişi.

Bük TDK ne demek?

– Böğürtlen meyvesinin bir diğer adı olarak kabul edilir. Türk Dil Kurumu’na göre Bük kelimesinin anlamı, ovalar ve akarsuların etrafında bulunan çalı ve diken topluluğu olarak açıklanmaktadır.

Necmettin nedir ne anlama gelir?

Necmettin ismi Arapça kökenli bir isimdir ve “dinin yıldızı” veya “dinin güneşi” anlamına gelir. İsim iki bölümden oluşur: “Necm” kelimesi “yıldız” anlamına gelir ve “ettin” sonu “din” anlamına gelir.

Bedrin ne anlama gelir?

Bedri ismi Arapça kökenli olup “tamamlanmış”, “tam”, “aydınlık” anlamına gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir