İçeriğe geç

Muhteşem Yüzyıl Dünyada Kaç Kişi Izliyor

Muhteşem Yüzyıl’ı kaç kişi izledi?

“Muhteşem Yüzyıl” yetmişten fazla ülkede yayınlandı ve toplamda yaklaşık 500 milyon izleyiciye ulaştı. Bu, oyuncuları dünya çapında tanınan dizinin yayınlandığı hemen hemen tüm ülkelerde başarı elde ettiği anlamına geliyordu.

Muhteşem Yüzyıl dizisi hangi ülkelerde izleniyor?

Muhteşem Yüzyıl – El Sultán Şili, Bolivya, Nikaragua ve Panama gibi ülkelerde yayınlanan dizinin oyuncuları “Sülüman”, “Pargalı” ve “Şehzade Mustafa”yı herkes bilir.

Hangi diziler yurt dışında izleniyor?

Dünyada en çok izlenen Türk dizileri Muhteşem Yüzyıl, Gaddar, Kara Para Aşk, Diriliş Ertuğrul, Ezel, Aşk-ı Memnu, Kulüp’tür.

Muhteşem Yüzyıl Kösem kaç ülkeye satıldı?

Dizi yayınlanmadan önce 50’den fazla ülkeye satıldı.

Türk dizileri en çok nerede izleniyor?

Dizi, Türkçe konuşulan Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi ülkelerde reytinglerde zirveye ulaşırken, Avrupa’da ise Arnavutluk, Polonya, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Macaristan ve Kosova gibi ülkelerde reytinglerde zirveye yerleşti.

Muhteşem Yüzyıl kaç ödül aldı?

O gece, Star TV dizisi “Muhteşem Yüzyıl”, “En İyi Dizi” ödülü de dahil olmak üzere dört ödül aldı. Dizide Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç “En İyi Erkek Oyuncu” seçilirken, Hürrem Sultan’ı canlandıran Vahide Perçin ise “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

Türk dizileri dünyada kaçıncı sırada?

The Economist. (2024). Türkiye, televizyon dizisi ihracatında dünya çapında üçüncü sırada yer alıyor. Bağlantı.

İstanbullu gelin hangi ülkelerde izleniyor?

Yapımcılığını O3 Medya’nın üstlendiği, başrollerinde Özcan Deniz ve Aslı Enver’in yer aldığı Star TV dizisi İstanbullu Gelin, Arnavutluk, Romanya, Hırvatistan, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Yunanistan, Gürcistan, Kazakistan, Karadağ, İsrail ve Angola olmak üzere 15 ülkede yayınlanıyor ve 10’dan fazla ülkede gösterime giriyor.

Kore’de Türk dizileri izleniyor mu?

Türkiye şu anda Amerika ve İngiltere’den sonra senaryolu dizilerin dünyanın üçüncü büyük ihracatçısı konumunda. Veri şirketi Parrot Analytics’e göre, Türk TV dizilerine olan küresel talep 2020-2023 yılları arasında %184 artarken, Kore TV dizileri için bu oran %73 oldu.

Muhteşem Yüzyıl hangi ülkelere satıldı?

Dizinin uluslararası dağıtımından sorumlu olan Global Agency’nin CEO’su İzzet Pinto, Muhteşem Yüzyıl’ın İtalya’ya satışı hakkında şunları söyledi: “İlk günden beri hayalimiz bu dizinin Batı Avrupa’da yayınlanmasıydı. Sonunda hedefimize ulaştık. Şimdi Fransa, Almanya ve İspanya da onu takip ediyor.

Reyting rekoru kıran dizi hangisi?

Box Office verilerine göre, son beş yıldır ABC1 reyting kategorisinde rekoru elinde tutan dizi 20.54 reytingle Miracle Doctor oldu.

Netflix’te en çok izlenen dizi ne?

Üçüncü sezonuyla platformda tüm zamanların en çok izlenen dizisi olan Stranger Things, dördüncü sezonunda 1 milyar 830 milyon saat izlenme süresiyle kendi rekorunu kırdı. Dördüncü sezonu 2022 Mayıs ayında yayınlanan dizi, gelecek yıl beşinci sezonuyla ekranlara geri dönecek.

Muhteşem Yüzyıl çekildiği saray nerede?

İbrahim Paşa Sarayı, İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda bulunan ve Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı ve ikinci veziri olan Pargalı Damat İbrahim Paşa’nın adını taşıyan saraydır.

Muhteşem Yüzyıl ne kadara mal oldu?

Yapım. Yönetmenliğini Taylan Biraderler’in, yapımcılığını ise Timur Savcı’nın üstlendiği dizinin senaryosunu önce Meral Okay, ardından Yılmaz Şahin, 10 Nisan 2012’deki vefatına kadar kendisi yazmıştır. Dizi 3.500.

Muhteşem Yüzyıl neden bitti?

Dizinin üçüncü sezonu 12 Eylül 2012’de başladı ve 26 Haziran 2013’te bitmesine rağmen Meryem Uzerli’nin haber vermeden diziden ayrılıp Almanya’ya gitmesi nedeniyle 19 Haziran 2013’te sona erdi. Dördüncü ve final sezonunun ilk bölümü 18 Eylül 2013’te yayınlandı.

Muhteşem Yüzyıl neden bitti?

Dizinin üçüncü sezonu 12 Eylül 2012’de başladı ve 26 Haziran 2013’te bitmesine rağmen Meryem Uzerli’nin haber vermeden diziden ayrılıp Almanya’ya gitmesi nedeniyle 19 Haziran 2013’te sona erdi. Dördüncü ve final sezonunun ilk bölümü 18 Eylül 2013’te yayınlandı.

Muhteşem Yüzyıl hangi ülkelere satıldı?

Yayına girmesinin ardından satışlar hızla devam etti ve Muhteşem Yüzyıl Kösem, kısa sürede küresel bir sinema fenomenine dönüşerek Orta Doğu’da 22 ülkenin yanı sıra Macaristan, Endonezya, Romanya, Rusya, Pakistan, Yunanistan, Kosova ve Bulgaristan gibi ülkelere de ulaştı.

Muhteşem Yüzyıl kaç dile çevrildi?

Muhteşem YüzyılÜlkeTürkiyeDilTürkçeSezon sayısı4 (1, 2, 3, 4)Bölüm sayısı139 (Bölüm listesi)25 satır daha

Muhteşem Yüzyıl hangi sarayda çekildi?

Bu arada, yapım ve kostüm maliyeti toplam 4 milyon lira olan Muhteşem Yüzyıl adlı televizyon dizisi, Topkapı Sarayı ve bazı tarihi mekanlarda olduğu gibi II. Dünya Savaşı’nda geçiyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir