İçeriğe geç

İLeri Görüşlü Eş Anlamlısı Nedir

İleri görüşlülük ne demek?

İleri görüşlü, gelecekteki durumları anlayan ve uygun düzenlemeler yapan kişilerdir. Vizyoner olarak bilinen kişiler de olduğu söylenebilir. Yakın gelecekte veya gelecekte ne olacağını büyük ölçüde tahmin eden ve bilen kişilerdir.

İleri görüşlü oluşu ne anlama gelir?

Geleceğe yönelik, genellikle mecazi olarak kullanılan bir ifadedir. İfadenin mecazi anlamı, gerçek anlamıyla paralel bir anlama sahiptir. Öngörü, bir kişinin gelecekte ne olacağını önceden görebilmesi anlamına gelir.

Geri goruslu ne demek?

Arka görüş kamerası, aracın arkasına monte edilmiş ve aracın arkasındaki sürücüyü gösteren bir kameradır. Arka görüş kamerası nedir sorusunun cevabı, bu kameraların temel amacının araç geri giderken sürücüye net bir görüş sağlamak olduğunu ortaya koymaktadır.

İleri görüşlü nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, Türkçede farklı anlamlara gelen öngörü sözcüğü, tek başına veya farklı cümlelerde kullanılabiliyor.

İleri sürülen görüş ne demek?

“Araştırmadan, delil aramadan, denemeden, eleştirmeden, tartışmadan, ortaya atılan fikir ve ilkeleri doğru ve mutlak hakikat olarak kabul eden anlayış” olarak da tanımlanan dogmatizm, her çağda ilerleme ve gelişmeye karşı çıkmıştır.

Açık görüşlü insan ne demek?

Açık fikirlilik, çeşitli fikirlere, argümanlara ve yeni bilgilere açık olmak; bildiğimiz ve inandığımız şeylerin dışında bir durumla karşılaştığımızda eleştirel olabilmek anlamına gelir.

Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ne örnek?

Öngörü: Atatürk olayların gidişatını değerlendirir ve sonucu belirlerdi. Gelibolu Savaşları sırasında düşman donanmasının nereye çıkarma yapabileceğini önceden görmek ve gerekli önlemleri almak savaşın sonucunu değiştirdi.

Atatürk ileri görüşlü mü?

Mustafa Kemal’in ileri görüşlü kişiliği, bazı siyasal gelişmelerin nasıl ve ne şekilde gelişebileceği konusunda fikir veriyordu.

Görüş ne anlama gelir?

Özet: Türkçe “görünüm” kelimesi “görmek” fiilinden türemiştir. Herhangi bir konu hakkında ifade edilen görüşlere görüş denir. Görüşler kişiden kişiye değiştiği için öznel olarak değerlendirilir, nesnel olarak değil. Kelimenin fiil hali bir görüşün ifadesi olarak yazılır.

Geri görüş aynası nedir?

Geri görüş kamerasını kullanmak için yapmanız gereken tek şey kameranın yansıtıldığı ekrana bakmaktır. Ekranda aracın arkasındaki nesneler açıkça görünürken, yardımcı sensörler sayesinde aralarındaki mesafe kolayca ölçülebilir. Geri görüş kamerası, park sensörüyle düzenli bir şekilde çalışarak sürücüye yardımcı olur.

Öngörünün anlamı nedir?

Bir konunun geleceği hakkında öngörülerde bulunmak anlamına gelir. Yeni projenin sonuçlarını öngörmek. Duygusal kontrolü sürdüren ve nesnel öngörülerde bulunabilen kişi. İleri görüşlü bir yönetici kriz zamanlarında doğru kararlar alabilir.

Şerefin tahmini nedir?

Şeref, Türk kökenli bir isimdir ve “şeref”, “itibar” ve “saygınlık” gibi anlamları içerir. Bu isim genellikle sahibine toplumda saygın bir konum atfeder ve onurlu bir yaşam tarzını sembolize eder.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Güney nasıl yazılır?

Yer adlarında kullanılan batı, doğu, güney, kuzey, güneybatı, güneydoğu, kuzeybatı, kuzeydoğu, alt, üst, orta, iç, yakın ve uzak sözcükleri ayrı ayrı yazılmıştır: Batı Trakya, Doğu Anadolu, Güney Kutbu, Kuzey Amerika, Güneydoğu Anadolu, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı, Orta Anadolu, Orta Asya, Orta Doğu, İç Asya, Orta Anadolu, …

Koltuk altı nasıl yazılır?

Koltuk altı: Gizli ve küçük (yer). Bugün TS’de (TDK 2011: 1465) ayrı yazılmış ve iki anlamı ile sunulmuş koltuk altı kelimesi vardır. Ancak yazarın kullandığı kelimeler anlam ve yazım olarak TS’den farklıdır. TS’nin yanında yazılan ve yukarıdaki anlamı taşıyan koltuk altı kelimesi eklenmelidir.

Atatürk’ün kişilik özelliklerinden biri olan ileri görüşlü olmak ne demek?

3- İleri görüşlü olun: Birçok konuşmasında, özellikle gençlere hitabında geleceğe atıfta bulunmuştur. Türkiye’nin hem içeride hem dışarıda karşı karşıya olduğu tehlikeleri doğru değerlendirerek ileri görüşlü bir insan olduğunu kanıtlamıştır.

Öngörünün anlamı nedir?

Bir konunun geleceği hakkında öngörülerde bulunmak anlamına gelir. Yeni projenin sonuçlarını öngörmek. Duygusal kontrolü sürdüren ve nesnel öngörülerde bulunabilen kişi. İleri görüşlü bir yönetici kriz zamanlarında doğru kararlar alabilir.

Teşkilatçı kişilik ne demek?

Organizasyonculuk kısaca organize etmek olarak ifade edilir. Farklı amaçlar için belirli görevleri yerine getirmek üzere oluşturulmuş organizasyonları ifade eder. Bu durumu ele alan ve bu konuda yetenekli olan kişilere organizatör denir.

Tek yönlülük ne demek?

Tek taraflı ilişkiler Tek taraflı bir ilişki yalnızca bir yönde geçerlidir. Tek taraflı ilişki örnekleri arasında aşağıdaki cümleler bulunur: tarafından oluşturulmuştur, tarafından oluşturulmuştur, içerir, üyesidir, vardır, vardır, takip eder ve önce gelir, takip eder ve önce gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir