İçeriğe geç

Vesaire Hangi Dil

Vesaire nedir?

(ﻭﺳﺎﺋﺮﻩ) i. (ar. sā’ire ile “git, izle” ve sā’ire) “Falanca ve benzeri” anlamında, zikredilen bazı şeylerden sonra kullanılır.

Vesaire mi vesair mi?

Vb. bir sıfattır, vd. bir isimdir.

İki vesaire ne demek?

vesaire vesaire anlamı Türkçe Türkçe sözlük Birkaç şeyden söz edildiğinde, bunların benzerlerinin (vb.) bulunduğunu belirtmek için kullanılır.

Varsıl hangi dil?

rich – Nişanyan Sözlüğü. Yeni Türkçe eki +sIl ile Türkçe-Türkçe var kelimesinden türemiştir. Daha fazla bilgi için Var makalesine bakın. Türkiye Türkçesi, eski, zayıf biçimine kıyasla 1960’larda türetilmiştir.

Vesaire kısaltması nedir?

Türkçe’de, vb. veya vb. yerine vb. vb. kullanılır, ki bunun tam karşılığı vb: “vb.” vb: “ve benzeri”, vd: “ve diğerleri”dir. İngilizce’de ise, vb. veya vb. vb. kısaltmaları yerine et cetera ifadesinin kısaltılmış hali olarak kullanılır ve her zaman öncesinde virgül, ardından da nokta konulmalıdır.

Saire vesaire ne demek?

(Seyyare araba demektir, seyyar satıcı ise ilerleyen, devam eden, yürüyen satıcı demektir.) “Ve benzeri” ise “ve gözleyen” demektir.

Ve saire mi vesaire mi?

Anlamı farklı. “A” harfi uzun olarak okunur. Vesaire kelimesi de Arapça kökenli bir kelimedir (ve + sāʾire). Anlamı ve benzeridir (TDK Sözlüğü).

Vaad nasıl yazılır?

SÖZ KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla söz olarak yanlış yazılır.

Vâr olmak nasıl yazılır?

Anlamları dilbilgisi kurallarına göre birleştirilmiş bileşik isimler yan yana yazılır. Exist bir bileşik isim değil, bir cümledir, bu nedenle bu kelime yan yana değil ayrı ayrı yazılmalıdır.

Vesam ne demek?

İlim Yayma Mezunları Derneği’nin hazırladığı Vefa Stratejik Araştırmalar Merkezi (VESAM) projesi, günümüzün en etkili örgütleri arasında yer alan düşünce kuruluşlarının öneminden yola çıkılarak oluşturuldu.

Vesait almak ne demek?

Vesaik mukabili ödeme yöntemi, ihracatçının malları yüklemesini müteakip, malları temsil eden sevk belgelerinin, bedelin tahsili karşılığında teslim edilmek üzere ihracatçının bankası aracılığıyla ithalatçının bankasına gönderilmesidir.

Vesat ne demek?

“Vasat” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olarak göze çarpmaktadır. Bu kelime halk arasında tek başına veya farklı cümlelerde sıkça kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumu’nun bakış açısına göre bu kelime “ortalama” anlamına gelmektedir. Yani herhangi bir durum veya olgunun ortalamasını göstermektedir.

Vaveyla hangi dilde ne demek?

“Vaveyla” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “Vaveyla” kelimesinin anlamı “ağlamak, feryat etmek, ağıt yakmak” gibi üzüntü ve acı ifadeleriyle birlikte kullanılır.

Velespit hangi dilde ne demek?

Bisiklet (Fransızca: “bicyclette”) veya eskiden pek de sevilmeyen velocipe (Fransızca: “vélocipède”), iki veya üç tekerlekli, motorsuz veya elektrik motorlu, pedallı (bazen elektrik motoruyla çalıştırılan) insan gücüyle çalışan bir araçtır. Bir ulaşım aracıdır.

Orjinal hangi dil?

Fransızca kökenli kelimeden Türkçeye çevrilmiş bir kelimedir.

Vesait mi vesayet mi?

Vesayet; Vesayetçi olmak, vesayet altında olmak anlamına gelir. Hukuki anlamda vesayet; tutukluların, akıl hastalarının, savurgan veya bağımlı kişilerin ve velisi olmayan küçüklerin hak ve menfaatlerini korumak anlamına gelir.

Vesait yapmak ne demek?

Vesait, yazım ve anlam olarak “vehicle” kelimesine benzer. Vesait kelimesi, tıpkı vehicle kelimesi gibi, araç anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şehitkamil Escort