Kek ocakta pişer mi?
Kek kalıbına sığacak büyüklükte bir tencerede yaklaşık 4,5 bardak suyu kaynatın ve keki içine koymadan önce ateşi kısın. Kek kalıbını tencereye yerleştirin, temiz bir bezle örtün, kapağı kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. 45 dakika sonra kekinizi bir kürdanla kontrol edin.
Tencerede kek yaparken kapak kapatılır mı?
Tencerede kek yapmanın püf noktaları: Kullanılan su miktarı kek kalıbının büyüklüğünü geçmemelidir. Keki tencereye koyduktan sonra kapağını temiz bir bezle kapatabilirsiniz.
Tavada kek kaç dakikada pişer?
Bir tavada kek pişirmenin ne kadar sürdüğünü merak ediyor olabilirsiniz. Bu süre yaklaşık 35 dakikadır.
Kek 20 dakikada pişer mi?
*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.
Kek kaç dakika pişmesi gerekir?
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. İlk 30 dakika pişirme sırasında kapağı açmayın. 30 dakika sonra kabarık ve pembe kekimizi görebilirsiniz.
Altı pişmeyen keke ne yapılır?
Kürdan testi yaptığınızda kekin iç kısmının pişmediğini fark ederseniz, kek kalıbını (tepsi, Pyrex) başka bir kek kalıbıyla örtün veya kek kalıbını tencereye yerleştirin ve kapağını kapatın. Kekinizi tekrar fırına koyun ve fırın sıcaklığını 120’ye düşürün.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Konveksiyonsuz fırında hava akışı azalır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?
Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, kıvamı yoğun ve nemli olan, şerbet veya sos kullanıp aroma kattığınız kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.
En güzel kek nasıl kabarır?
Kabartma tozu ve karbonat, kekinizin kabarmasını sağlayacak önemli malzemelerdir. Doğru miktarları kullandığınızdan emin olun. Genellikle, bir su bardağı un için 1 tatlı kaşığı kabartma tozu yeterlidir. Bu oranı doğru tutmak, kekinizin kabarmasını kontrol etmenize yardımcı olacaktır.
Kekin piştiğini nasıl anlarız?
Kürdan kekinizden temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Harç kekinize yapışıyorsa henüz pişmemiş demektir. Kekinizin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol etmeyin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuyana kadar dilimlemeyin.
Bir tane yumurta ile kek olur mu?
Az malzemeyle hazırlanan nefis bir kakaolu kek tarifi. Malzemeler: 1 yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı kakao Bu kekin püf noktaları! * Unu ve diğer katı malzemeleri mutlaka eleyerek ekleyin.
Teflon tavada kek olur mu?
Teflon krep tarifi nasıl yapılır? Öncelikle şekeri ve yumurtaları iyice çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri ekleyip her şeyi iyice karıştırıyoruz, son olarak kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Pirinç için teflon tavayı margarinle iyice yağlıyoruz ve karışımımızı tavaya koyuyoruz.
Kek hangi rafta pişer?
Kurabiye ve bisküvilerYiyecek türüSıcaklık aralığıRaf konumuKekler ve hamur işleri160–180°CMorta rafEkmek ve hamur işleri200–220°CMorta alt rafEt ve tavuk180–200°CMorta raf (et için) veya üst raf (ızgara için)Sebzeler180–200°CMorta raf2 satır daha
Kekin unu az olursa ne olur?
Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!
Kek pişince fırından hemen çıkarılmalı mı?
Kekinizi tavadan çıkarırken şu adımları izleyin: Kek soğumalıdır: Sıcak kek fırından çıkarıldıktan sonra en az 10-15 dakika soğutulmalıdır. Bu, keki daha sert hale getirecek ve tavadan çıkarılmasını kolaylaştıracaktır.
Kek kalıbı ocakta kullanılır mı?
Özellikle fırın kullanımına uygun silikon pişirme kalıplarının ocakta veya ateşle doğrudan temas halinde kullanılmaması önemlidir. Sağlıklı kullanım için kek kalıbınızı 200 dereceyi aşmayan sıcaklıklarda güvenle kullanabilirsiniz.
Mikser olmadan kek yapılır mı?
Yumurta, süt ve yağ bir kasede çırpma teli ile karıştırılır. Mikser kesinlikle gerekli değildir. Çırpma teli kullanmak karışıma hava sokar ve keki kabarık ve yumuşak yapar.
Kek pişirirken fırın sıcak mı olmalı soğuk mu?
Kekinizi hazırlamaya başlamadan önce fırını önceden ısıtmayı unutmayın. Fırınınızı klasik bir kekin pişirme sıcaklığına, yani 180 dereceye önceden ısıtın. Isıtmaya başlayın. Kekinizi soğuk fırına koymayın. Sıcak fırında pişirilen kekler hacimli, eşit dokulu, iyi pişmiş kekler olur.
Kalıpta kek nasıl pişirilir?
Kekimizi 170 dereceye ısıtılmış konveksiyonsuz fırında yaklaşık 45 dakika kadar kalıbında pişirelim. Pişen keki fırından çıkaralım ve kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra uygun bir servis tabağına ters çevirip soğumaya bırakalım. Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim.